Sitemap O nama Kontakt Web design

Najnoviji tekstovi

Dizajn web stranica

Bookmark:

Naravno da dizajn web stranica mora istaknuti ljepotu i privlačnost, ali ...

To nije sve što treba znati o dizajnu web stranica. Odijelo ne čini čovjeka, ali otkriva puno o njemu. Slično je i s web stranicama. Izgled web stranica je važan i ne smije se zanemariti zbog drugih osobina. Prvi dojam je najvažniji, a taj prvi dojam daje vanjski izgled, odnosno, dizajn web stranica. Na osnovu tog prvog dojma, posjetitelj stranica prilagođava svoje ponašanje i svoju percepciju sadržaja.

Možete imati zanimljiv sadržaj, ili još bolje, proizvod kojeg želite prodati, ali ako kod posjetitelja izazovete pogrešan dojam, sve je propalo. Klik - natrag. Dizajner mora biti vrhunski majstor da izborom boja, foto motiva, veličine i oblika slova, rasporedom elemenata i mnogim drugim detaljima, izazove željeni dojam kod posjetitelja web stranica.

Čak i privlačna web stranica može izazvati pogrešan dojam.

Možete li primjeniti isti, privlačni, dizajn za prodaju dječjih igračaka i za prodaju investicijskih fondova? Naravno da ne možete. Poželjni dojmovi za ulaganje u investicijske fondove su ozbiljnost, pouzdanost, sigurnost, povjerenje i izgledna dobit.

Za prodaju dječjih igračaka morate napraviti takav dizajn web stranica koji će prikazati razigranost, opuštenost, raznovrsnost, šarenilo, vedrinu i ljubav prema djeci. Ako to ne postignete u prvih nekoliko sekundi - klik natrag. Ne zaboravite, prst je stalno na mišu, spreman na klik.

A što reći o ružnim web stranicama?

One, stvarno, nemaju šansi. Kakav dojam ostavljaju na posjetitelja? Svakakav. Ovisi na koji način su ružne ili neukusne. Ali jedan dojam ostavljaju sve ružne stranice. To je dojam da vlasniku web stranica nije stalo do vas kao posjetitelja. Nije ga briga. Svejedno mu je. OK. I vama je - klik natrag.

Dizajn web stranica je složen posao i o njemu ovisi da li će vaše web stranice pomoći u ostvarenju vaših ciljeva, ili ne.

Adam Filić

«-- ♦ --» Izrada web stranica
Bookmark: